Za hrsť čaju zo Srí Lanky

30.10.2017

caj2018

Jednou z najlepších oblastí na pestovanie čaju je Srí Lanka, ostrovný štát v juhovýchodnej Ázii. Zberá sa tu ten najkvalitnejší čaj po celý rok. „Cejlónsky čaj“ sa stal takým typickým slovným spojením ako talianske cestoviny alebo ruská vodka.

Čaj, najmä ten zelený, nefermentovaný, sa už viac ako dvetisíc rokov považuje za výnimočný a zdravý nápoj, ktorý je nielen neoddeliteľnou súčasťou života a zvykov v ázijských krajinách, ale výraznou mierou prispieva aj k prevencii a liečbe mnohých civilizačných chorôb. „Čajíčkovať“ je teda nielen príjemné, ale aj zdravé.

Pre najkvalitnejší čaj sa zberajú iba prvé dva listy a púčiky, ktoré sa zberom nesmú poškodiť. Čaj z polámaných listov tzv. „broken“ je výdatnejší a silnejší ako listový čaj, malé kúsky listov sa označujú ako „fannings“ – drvina a najmenšie „dust“ – prach. Z nadrobno posekaných lístkov sa pripravuje silný nálev a najčastejšie sa používajú pri výrobe vrecúškového čaju.

Pre kvalitu čaju je veľmi dôležité tiež správne a rýchle zabalenie do nepriedušných obalov tak, aby bol k zákazníkovi dopravený stále „živý“.V prípade čajov značky Basilur sú praktickou a šikovnou súčasťou ich obalov na sypané čaje tzv. „zipsy“, umožňujúce čaj v obale opakovane nepriedušne uzavrieť, takže nedôjde k oslabeniu jeho vône, chuti a k úniku látok, prospešných ľudskému organizmu.

Viac informácii a veľký výber zo sveta čajov nájdete v našom katalógu čajov TU.

Prehľad najnovších článkov

Žiadne články nenájdené.

Dôveruje nám množstvo známych značiek.

Spoľahlivé služby vykonávame aj pre tisíce stredných aj malých zákazníkov.
Staňte sa ďalším spokojným klientom.

Kategória